X
X

Изберете ја вашата валута

Euro MKD МКД Türk Lirası
X
X

Изберете ја вашата валута

Euro MKD МКД Türk Lirası

Хостинг

Почетна страницаСтатииХостинг

Хостинг

Што е хостинг на WordPress? ...

Што е хостинг на WordPress? и зошто не се претпочита. Вордпрес е најпопуларниот систем за управување со веб-страници ширум светот. Поради негова...

Што е хостирање на WordPress...

Hostwego предлага специјализирани услуги за хостинг за веб-сајтови креирани со Plesk. Овие планови за хостинг се оптимизирани за перформанси, без...

Што е Плеск панел? и што пра...

Што е Plesk Panel? Plesk Panel е веб-базиран контролен панел за хостинг. Plesk е дизајниран за да го олесни управувањето со сервери и хостинг ус...

Хостинг, услуга што се користи за овозможување на веб-страница или веб-апликација да биде достапна на мрежа. Во основа, тоа е услуга што овозможува податоците на веб-страницата да бидат складирани на моќни компјутери наречени веб-сервери и преку нив да се обезбеди на пристапниците. Сопствениците на веб-страници земаат хостинг услуги за да ја направат нивната страна достапна на интернет.

Хостинг услугите вклучуваат:

1. Сервер: Серверите на хостинг провајдерот се користат за складирање на податоците и датотеките на вашата веб-страница и за обезбедување на пристап до нив. Обично, овие сервери се моќни компјутери со брзи интернет конекции и моќна хардверска опрема.

2. Домен: Хостинг услугите често вклучуваат и регистрација на доменско име. Доменското име е адресата на вашата веб-страница (на пример, www.примерстраница.com). Хостинг провајдерот го насочува ова доменско име кон вашата веб-страница.

3. Простор за складирање: Во зависност од вашиот хостинг план, се обезбедува одредена количина простор за складирање за вашите датотеки. Овој простор ги содржи содржините на вашата веб-страница, сликите, видеата и другите податоци.

4. Поддршка за бази на податоци: Повеќето веб-страници бараат база на податоци за складирање и обработка на податоците. Хостинг услугите често вклучуваат поддршка за бази на податоци.

5. Широкопојасност: Во зависност од вашиот хостинг план, се одредува колку широкопојасност е достапна за обезбедување на вашата веб-страница до корисниците. Веб-страниците со голем промет бараат повеќе широкопојасност.

Хостингот постои во разни видови како на пример споделен хостинг, виртуелни приватни сервери (VPS), дедицирани сервери и облачен хостинг. Овие различни видови на хостинг се избираат според потребите и буџетот.

Хостингот е важен за обезбедување на безбедноста, перформансите и достапноста на веб-страниците. Кога избирате хостинг, треба да ги земете предвид потребите, буџетот и опциите на хостинг провајдерот.


Powered by WISECP
Top